fbpx

Enken som gav det lidt hun havde

En enke med fire børn lå syg og modløs i en landsby i Kina. En dag bliver en af vores indfødte evangelister ledt til hendes dør. Evangelisten fortæller hvad der skete:

I begyndelsen af 2019 ledte Gud mig til en ny landsby som hedder Phya Ma. Den ligger i et distrikt med flere tusinde mennesker. Mig og de andre evangelister i dette område kalder os selv for Jesu fodsoldater fordi vi går på fødderne fra landsby til landsby.

En dag følte jeg at Gud mindede mig om at gå til en ny landsby som lå ganske langt ude. Jeg gik i fire timer før jeg følte mig ledet til at banke på døren til et hus.  Det viste sig at der boede der en enke med fire børn. Da jeg kom ind lå alle syge i sengen.

Jeg opmuntrede dem til at stå op og fortælle mig hvad der var galt. Det viste sig at alt de var efterladt med da manden i huset døde, var 5 grise og 85 høns.  Nu havde de kun to kyllinger, 8 æg og en håndfuld med ris igen.  De var syge og modløse og følte at ånderne som de tilbad, straffede dem.

Elias og enken
Efter at have hørt deres historie, tænkte jeg, hvad i al verden kan jeg gøre for dem?  Lige dér, da blev jeg mindet om historien om Elias i første Kongebog 17, hvor enken oplevede at krukken med mel og flasken med olie ikke slap op.

Efter at have delt denne historie med enken og de fire børn, opfordrede jeg dem til at sætte deres lid til Jesus. De vidste ikke hvem Jesus var, så jeg delte frelseshistorien med dem. Men de tøvede med at tage imod budskabet og var tydeligt bange for at ånderne de havde tilbedt ville straffe dem med en endnu værre straffe.  Så jeg sagde bare at de måtte sætte deres lid til Jesus og at han ville løse deres problemer.

Da jeg forlod huset og havde gået nogen meter, råbte enken mig tilbage. Hun sagde at hun var blevet rørt over historien jeg fortalte, og at nu ville hun slagte den ene kylling og koge det lidt som var tilbage af ris for mig. Jeg var rigtig sulten og følte mig skamfuld fordi jeg ikke takkede nei.

Det var mange timer siden jeg havde spist, og jeg havde fire timer at gå tilbage.  Jeg spiste måltidet hun lavede for mig, og takkede Herren for at han havde sørget for mig, selv når det egentlig var enken som trængte til hjælp.

Efter måltidet fik jeg lov til at bede for hende og børnene, og jeg fortalte dem hvilken landsby jeg boede i.

De indfødte evangelister som virker i områderne hvor denne enke bor, går ofte milevis for at komme frem til unåede landsbyer.

 

Hentet tilbage
Tre måneder senere kom enken og ledte efter mig. Hun ville at jeg skulle komme på besøg så jeg kunne se hvad der var sket.  Hun sagde ikke hvad det var, men hun så glad og fredfuld ud.  Jeg takkede ja og sagde at jeg ville komme om en uge. Så drog hun hjem.

Etter en uge drog jeg til landsbyen som jeg havde lovet hende. Da jeg kom frem til huset, var der så mange mennesker at jeg undrede mig over hvad der skete. Jeg blev lidt bange, for jeg tænkte måske det var en fælde for at skade mig, siden jeg var en kristen. 

Underet
Men det viste sig at efter mit besøg tre måneder tidligere, begyndte Gud at helbrede hele familien for sygdommene som plagede dem. Så begyndte Gud at forsørge enken og børnene på underlig vis.  Enken var ikke bange for at sige til de andre i landsbyen, at det var Jesus som havde gjort dem raske og som nu hjalp dem. Sådan blev hele landsbyen vidne til Guds godhed.

Hun havde nu over 100 grise og flere hundrede kyllinger som hun solgte på markedet. Det viste sig at hun havde ledt den ene efter den anden fra landsbyen til tro på Jesus. Da jeg kom, var der 68 af de nye troende som var samlet i hendes hus!

Dette billede viser de nye troende i en landsby i området som denne enke bor i. Mange landsbyer i denne region oplever vækkelse.

Velsignet
Nu støtter denne enke menighedsplanting i andre landsbyer, og derudover har hun en husmenighed hos sig selv. Hun giver også tiende til vores arbejde som evangelister!

Det er helt utroligt.  Hele landsbyen oplever fremgang.

Indtil nu er der 378 familier som er kommet til tro gennem virket af denne enke!  Mange bliver helbredt, problemer bliver løst, afgrøder øges og levebrødet bliver velsignet!

Kilde: Troens Bevis bladet fra Januar 2020.

Følg med på hvad der sker ude i missionsfelten ved at modtage et gratis abonnement på Troens Bevis bladet.

Støtt Troens Bevis arbejde med en gave i dagFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter