fbpx

Evangeliet setter fri

Da Unnom mødte Jesus ble livet vendt op og ned.

I Cambodia: Glenn Tønnessen

Når et menneske er besat af onde ånder sådan som jeg var, så har du egentlig ikke noget liv. Jeg kunne bruge dage på at pine mig selv. Jeg skar mig med kniv, spiste rådt kød og kunne løbe op i bjergene for at være alene. De onde kræfter havde indtaget hele mit liv og jeg kunne opføre mig som en gal. Jeg kunne til og med finde på at brænde mig selv.

Unnom snakker roligt da hun sidder med benene under sig på en slags pavillion lavet af bambus og tømmer. Bambusgrenene i taget er overtrukket med tøjstykker som giver en god skygge for solen, som kan være ubehagelig varm her i syd Cambodia. Bag på motorcyklen er jeg via tørre og bumpede stier og veje blevet taget med langt ud på landet, nogen kilometer fra grænsen til Vietnam.

Jeg bliver taget godt imod af Unnom og hendes mand og jeg føler mig straks velkommen. Jeg bliver fulgt med ind under bambustaget sammen med Unnom og vores innfødte evangelist Chanchhieng.

Pastor Chanchhieng, som hidtil har siddet rolig, fortsætter:
-Vi er ofte ude og besøge folk og bede for syge. Sådan kommer mennesker til tro. En dag blev jeg spurt om at gå ud og bede for en buddhistisk familiemor ved navn Unnom. Nogen fra kirken gik med mig. Vi ønskede at bruge den kraft som vi har fået.

Unnom blev momentant helbredt fortsætter Chanchhieng begejstret.
-Allerede søndagen efter kom hun til vores kirke, en kilometer væk, for at få mere forbøn. Efterhånden voksede hun i troen og en dag tog hun imod Jesus. Og ikke nok med det. Nu har hele familien taget imod Jesus og de af hendes familie som bor her i nærheden kommer nu også regelmæssigt til vores kirke. Også børnebørnene fortsætter Chanchhieng.

Landsbyen Srai Kesh er i lighed med andre landsbyer i Cambodia buddhistisk. Den består af omkring 300 familier, hvor 15 familier nu er kommet til tro på Jesus, deriblandt Unnoms familie.
Pastor Chanchhieng var selv buddhist og kom til tro efter samtaler med vores feltleder i området. Efter han blev disciplet, var der flere rundt om ham som kom til tro. 

-Jeg startede derfor en husgruppe som snart voksede sig til en menighed, fortsætter pastoren. Jeg er lærer og det giver mig en god mulighed til at komme i kontakt med mange børn og undervise dem efter skoletid, og det giver et godt grundlag for søndagsskolen i kirken. Jeg har ikke nogen mindre vision end at alle i landsbyen og nabolandsbyen skal blive frelst inden fem år, afslutter den 35-årige indfødte evangelist Chanchhieng.

For Unnom tog livet altså en radikal ændring og blev efter mødet med Chanchhieng virkelig vendt op og ned.
– Da Chanchhieng kom og bad for mig løste Herren mig ud og frelste mig. Jeg er fuldt helbredt og fri fra dæmonen som havde indtaget mig. Lænkerne er brudt. Jeg er født på ny, sprudler den smilende Unnom tydeligt begejstret.

For familiemoren Unnom blev det utrolig vigtig at hele familien kom til tro.
-Jeg fortæller mine børn og børnebarn at de altid må bede til Jesus og leve med Ham. Er vi syge så beder vi til Jesus.
Unnom deler det hun hører i kirken hver søndag med andre. Det hun har oplevet er blevet et vidnesbyrd for mange andre.

Visionen for vores feltledere og evangelister i Cambodia er at alle landsbyer i Cambodia skal have en kirke. Og de er på god vej! 

Her kan du støtte din egen innfødte evangelist

Kilde: Troens Bevis bladet oktober  2019Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter